Cum masor

louver-930187_1920

Jaluzele orizontale

Pe tamplarie:

Se masoara geamul termopan pe latime si pe inaltime cu tot cu baghetele de fixare a sticlei (sticla + baghete). Actionarea se pozitioneaza intotdeauna pe extremitatile ferestrei, iar in cazul ferestrelor cu maner se pozitioneaza in partea opusa (pe partea cu balamalele).

In interiorul glafului:

Se masoara golul pe latime, in partea de sus, la jumatate si jos, apoi se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1cm pentru cota de productie; pe inaltime se procedeaza ca pe latime, se masoara in stanga de sus in jos, la jumatate de sus in jos si in dreapta de sus in jos, se noteaza cota cea mai mica apoi se scade 1 cm pentru cota de productie.

Jaluzele verticale

Jaluzele verticale

Pe tavan:

Se masoara fereastra pe latime la care adaugam cat dorim si cat se permite stanga si dreapta pentru acoperirea completa a ferestrei, apoi se masoara pe inaltime de la tavan pana la punctul unde dorim sa aducem jaluzelele (glaf, calorifer, podea etc) apoi se scad minim 2 cm pentru cota de productie; este important scaderea a minim 2 cm deoarece lamele trebuie sa stea intinse perfect sa nu atinga obiectele de dedesubt (glaf, calorifer, podea etc.).

Pe perete:

Se masoara fereastra pe latime la care adaugam cat dorim si cat se permite stanga si dreapta pentru acoperirea completa a ferestrei, apoi se masoara pe inaltime de la punctul de sus de unde dorim sa plece jaluzelele, pana jos in punctul unde dorim sa aducem jaluzelele (glaf, calorifer, podea etc.) apoi se scad 2 cm pentru cota de productie.

zebra

Rolete textile Zebra/Day&Night standard

Pe tamplarie:

Se masoara geamul termopan pe latime si pe inaltime cu tot cu baghetele de fixare a sticlei (sticla + baghete). Actionarea se pozitioneaza intotdeauna pe extremitatile ferestrei, iar in cazul ferestrelor cu maner se pozitioneaza in partea opusa (pe partea cu balamalele). In acest moment obtinem cota de panza, la care se adauga 4 cm pe latime pentru mecanismele de prindere.

In interiorul glafului:

Se masoara golul pe latime, in partea de sus, la jumatate si jos, apoi se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1cm pentru cota de productie; pe inaltime se procedeaza ca pe latime, se masoara in stanga de sus in jos, la jumatate de sus in jos si in dreapta de sus in jos, se noteaza cota cea mai mica.

Rolete textile zebra

Rolete textile Zebra/Day&Night cu caseta si ghidaj

Pe tamplarie:

Se masoara geamul termopan pe latime cu tot cu baghetele de fixare a sticlei (sticla + baghete), apoi se masoara doar sticla fara baghete (golul dintre baghete pe latime); pentru inaltime se masoara sticla cu tot cu baghetele de fixare a sticlei (sticla+baghete). Actionarea se pozitioneaza intotdeauna pe extremitatile ferestrei, iar in cazul ferestrelor cu maner se pozitioneaza in partea opusa (pe partea cu balamalele).

architecture-chair-furniture-279640

Storuri romane

Pe tamplarie:

Se masoara geamul termopan pe latime si pe inaltime cu tot cu baghetele de fixare a sticlei (sticla + baghete). Actionarea se pozitioneaza intotdeauna pe extremitatile ferestrei, iar in cazul ferestrelor cu maner se pozitioneaza in partea opusa (pe partea cu balamalele). In acest moment obtinem cota de panza.

In interiorul glafului:

Se masoara golul pe latime, in partea de sus, la jumatate si jos, apoi se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1cm pentru cota de productie; pe inaltime se procedeaza ca pe latime, se masoara in stanga de sus in jos, la jumatate de sus in jos si in dreapta de sus in jos, se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1 cm.

Rulouri exterioare

Rulouri exterioare

Pe tamplarie:

Se masoara golul pe latime, in partea de sus, la jumatate si jos, apoi se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1 cm pentru cota de productie; pe inaltime se procedeaza ca pe latime, se masoara in stanga de sus in jos, la jumatate de sus in jos si in dreapta de sus in jos, se noteaza cota cea mai mica din care se scade 1 cm pentru cota de productie.

Pe fatada cladirii

Se masoara golul pe latime, in partea de sus, la jumatate si jos, apoi se noteaza cota cea mai mare la care se adauga 10cm pentru cota de productie; pe inaltime se procedeaza ca pe latime, se masoara in stanga de sus in jos, la jumatate de sus in jos si in dreapta de sus in jos, se noteaza cota cea mai mare la care se adauga 15-20 cm pentru cota de productie.

pl

Plase tantari

Pe balamale:

Se deschide fereastra si se masoara golul pe latime si inaltime apoi se adauga 5 cm pe latime si 5 cm pe inaltime pentru cota de productie; se noteaza pe care parte are fereastra balamalele si manerul si se noteaza la fel pentru plasa (exemplu: daca fereastra, privind spre ea are balamale pe dreapta si maner pe stanga, se vor nota la fel si pentru plasa).

Tip rulou:

Se deschide fereastra si se masoara golul pe latime si inaltime apoi se adauga 6 cm pe latime si 6 cm pe inaltime pentru cota de productie.

Plisse:

Se deschide fereastra si se masoara golul pe latime si inaltime apoi se adauga 6 cm pe latime si 6 cm pe inaltime pentru cota de productie.

glaf

Glafuri PVC

Se masoara lungimea glafului existent din care se scade 1 cm pentru capacele laterale, iar pe adancime se masoara glaful existent la care se adauga minim 2 cm.

IMPORTANT: daca in locul unde urmeaza instalarea glafului din PVC exista fereastra care se deschide, trebuie masurat la partea de jos distanta dintre glaful existent si fereastra mobila, fiind necesar un spatiu de minim 3 cm, deoarece grosimea glafului din PVC este de 2,5 cm si trebuie sa existe o marja de minim 0,5 cm sa nu atinga prin frecare fereastra la deschidere.